вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 3

(ВИДЕО) Светски трговски центар: 11 години во две минути

trgovski centar amerika

Последни вести

Погледнете како течеше изградбата на новиот Светски трговски центар во Њујорк. Во две минутна снимка  сместени се 11 години работа на овој објект.

Откако е урнат во терористчки напад на 11 септември 2001 година, њујоршкиот Светски трговски центар повторно е обновен и отворен во ноември минатата година.

Иако, официјално изградбата на зградата траела осум години, неофцијално објектот е граден цели 11 години, ако се земе предвид и подготовката на теренот.

На ова видео, кое е составено од 1.000 фотографии и снимки, можете во две минути да видите како изгледала изградбата на новиот комплекс на Светскиот трговси центар.

Најчитани вести