Магазин

ВИДЕО: Толку многу се избламира што боли!

ВИДЕО: Толку многу се избламира што боли!

Познатата српска модна блогерка Зораннах отишла на миланската модна недела. Овој срам ќе го носи и во текот на есента и во текот на зимата, а одговара и со сите чанти.

Таа наседна на најновиот интернет тренд, и тоа како!

Бидејќи не е тајна дека модната ревија и изложбите ги посетуваат и оние на кои им е важно само да бидат видени, а не нешто да видат, на интернет владее трендот со поставување лажни прашања.

Така, на пример, некои кој се претставуваат како врвни познавачи на модата ги прашуваат како им допаѓа шапката Кабуз Бин Саид, а тие велат дека е сјајна, не знаејќи дека тоа не е никаква шапка, туку султан на Оман!

Токму тоа и се случи на Зорана Јовановиќ, позната и под блогерското име Зораннах!

Ја прашале како и се доапаѓа манга модата Кеич Кимур, на што таа како од топ одговара дека го обожува, а не знае дека тоа е цртач на манга анимирани филмови.

На прашањето дали би ја носела шапката која ја дизајнирана од Кабуз бин Саид, Зорана малку се подзамислила, па рекла дека веројатно би ја носела. Бин Саид е всушност султан на Оман.

Подоцна како од топ одговорила дека и се допаѓа рабтата на младиот Доменик Лупатели (кој всушност бил италијански револуционер во 19. век). Меѓутоа, замислете таа ги видела неговите дела и мисли дека се неверојатни.