Свет

ВИДЕО: Торнада пустошеа низ САД

ВИДЕО: Торнада пустошеа низ САД

Најмалку дванаесет лица загинале во налет на две торнада во Арканзас.

Едно од торнадата било со ширина од еден километар, уривал се пред себе во должина од 45 километри.

Во саботата повеќе од десет тонада го разурна средишниот и јужниот дел на САД, нанесувајќи голема материјална штета во делови од Канзас, Небраска и Мисури.