Балкан

ВИДЕО: Торнадо во Србија

ВИДЕО: Торнадо во Србија

Централниот дел на Србија, околу градот Јагодина беше зафатен од силно невреме.

Покрај поројниот дожд и врнежите од град, силниот ветер создаде и торнадо, појава која ретко може да се види во овие краишта.

Торнадото кое започнало кај 14 часот траело 15-тина минути.