Свет

ВИДЕО: Уапсени членовите на екипажот на потонатиот јужнокорејски траект

ВИДЕО: Уапсени членовите на екипажот на потонатиот јужнокорејски траект

Петнаесетте членови од потонатиот јужнокорејски траект кој потона со 301 патници се наоѓаат во притвор.

Тие се теретат за немарноста и бидејќи не им помогнале на патниците при потонувањето на траектот на 16 април.

Десет дена по потпонувањето на 187 тела се извлечени од бродот, а 115 лица се уште се водат како исчезнати.