недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Видео: Украинските нацисти жигосувале цивили

zigos

Последни вести

Ова видео содржи сведоштва на заробеници кои биле мачени од страна на паравоените формации на украинската национална гарда.

Имено, припадниците на Националната украинска гарда ги жигосувале заробените “сепаратисти“ и цивили.

Во видеото, украинскиот граѓанин Станислав Станкевиќ говори за нацистичките техники во Краматорск врз заробениците и цивилите.

На 24 август тој бил заробен од припадниците на украинската Национална гарда. Тие го жигосувале, притоа со врело железо цртале по неговото тело, а исто така ги малтретирале и останатите заробени цивили, меѓу кои девојки, жени и деца.

Украинските нацисти под дејство на дрога на заробениците им го врзувале лицата и ги терале да одат по мински полиња каде што можеле да загинат, вели во своето сведоштво заробениот украински граѓанин.

Најчитани вести