Магазин

ВИДЕО: Вака изгледа раскрсница во Етиопија

ВИДЕО: Вака изгледа раскрсница во Етиопија

Сообраќајот во Етиопија е хаотичен. Нема семафори, нема означени коловозни ленти, нема правила за предност…

Но, и покрај хаосот не се случуваат сообраќајни несреќи. Очигледно хаосот функцонира.

Современите истражувања покажуваат дека улиците и раскрсниците без семафори и сообраќајни знаци се всушност побезбедни, бидејќи возачите се пофокусирани и носат попромислени одлуки.