четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 53

ВИДЕО: Вандализмот на дело – со метални шипки кон полицијата

vandaliiiiii

Последни вести

Насилните, агресивни демонстрации резултираа со повредени полициски службеници, демолирање на возила, палење на контејнери, уништување на јавен имот  со што е предизвикана голема материјална штета. Јавноста беше сведок на брутални пади врз полициските службеници со бекатон плочки, со метални шипки, со камења.

Кон зградата на Владата беше гаѓано со јајца, домати, камења, бекатон плочки и други тврди предмети.

Во насилните протести повредни се 38 униформирани полициски службеници од кои 6 со сериозни повреди се хоспитализирани.

Најчитани вести