Македонија

ВИДЕО: Вечерва големо апсење во Скопје

ВИДЕО: Вечерва големо апсење во Скопје

Вечерва се приведени уште осум лица од деветмина идентификувани кои учествуваа во бруталните насилства на протестите пред Владата кога настрадаа 38- полицајци. Насилниците во текот на вечерта ќе бидат изведени пред надлежен обвинител и судија. Осомничени се за учество во толпа што ќе изврши кривично дело, пишува Прес 24.

Порталот дознава дека во истражниот процес се очекува да се открие и кој го организирал.