Македонија

ВИДЕО: Вербален атак и изживување на СДСМ врз пратеничка

ВИДЕО: Вербален атак и изживување на СДСМ врз пратеничка

Слабата поддршка која СДСМ ја имаат кај граѓаните, сè повеќе на површина го изнесува очајот кој владее во опозицијата. Пратениците на СДСМ  денес вербално нападнаа пратеничка во Собранието предизвикувајќи вистински хаос во салата, пишува „Курир“.

Пратениците на СДСМ агресивно и недолично се обидоа да испровоцираат насилен инцидент со директни навреди, закани и омаловажувања на своите колеги пратеници.

Ваквото напаѓање и изживување на СДСМ е само потврда дека партијата се наоѓа во незавидна положба, имајќи во предвид дека раководството, пратениците, членови на оваа партија се свесни за резултатите од неколкуте анкети кои покажуваат нов изборен пораз за СДСМ.