Свет

(Видео)Во Бело Хоризонте се срушил мост изведен за Мундијалот, двајца загинати!

(Видео)Во Бело Хоризонте се срушил мост изведен за Мундијалот, двајца загинати!

Во бразилскиот град Бело Хоризонте, каде што на 8-ми јули се игра првиот натпревар од полуфиналето на Светското првенство во Бразил, се срушил мост, инаку граден како проект токму за Мундијалот.

Во несреќата еден градски автобус и уште неколку возила останале под урнатините, а точниот број на настрадани сеуште не познат.