Свет

ВИДЕО: Воз се движи со 500 км/ч и лебди над шините

ВИДЕО: Воз се движи со 500 км/ч и лебди над шините

Магнетно – левитацискиот воз, „Маглев“, користи магнети за вагоните да се подигнат над шините и да го елеминира триењетото, па услугата е многу побрза и потивка.

Произведувачите тврдат дека Маглев технологијата многу малку го загадува ваздухот и на патниците им го скратува времето на патување.

Погледнете како изгледа кога воз се движи со 574 км/ч.