Магазин

ВИДЕО: Задремал на натпревар, сега бара милионска отштета

ВИДЕО: Задремал на натпревар, сега бара милионска отштета

Дваесет и шестгодишниот Ендру Ректор кој заспал за време на еден натпревар сега бара милионска отштета.

Тој задремал на стадионот на Њујорк Јенкис, а откако го фатила камерата на ESPN, коментаторите Ден Шулман и Џон Крук изјавиле дека стадионот не е место за спиење, се пошегувале на негова сметка, а 45-те илјади навивачи станале и му ракоплескале.

Тоа не му се допаднало на Ректор, кој покренал тужба против ESPN, од кои бара 10 милиони долари поради нанесување на душевна болка.

Ендру додава дека коментаторите ги искористиле и зборовите “дебелко”, “неинтелигентен” и “глупав”.

Од ESPN се уште не го коментираат овој случај.