ТОП,Македонија

ВИДЕО: Заев бега од соочување во изборните единици каде одлучуваат гласовите на Македонците

ВИДЕО: Заев бега од соочување во изборните единици каде одлучуваат гласовите на Македонците

Со ваквиот потег Заев практично признава дека неговата политика нема поддршка меѓу македонското гласачко тело и дека единствената негова надеж се гласовите на Албанците.

Токму од оваа причина Заев ветуваше редефинирање на Македонија и воведување двојазичност, а за идејата за федерализација разговараше и со албанската дијаспора.