Магазин

ВИДЕО: Животни во џунгла првпат гледаат огледало

ВИДЕО: Животни во џунгла првпат гледаат огледало

Францускиот фотограф Ксавиер Хуберт Бриер при патувањето во Габон снимил неодоливи моменти.

Таму на неколку локации во џунглата поставил огледала и потоа во нивна близина поставил и камери кои ги снимиле реакциите на животните кои поминувале пред огледалата.

Реакциите на животните биле фантастични. Некои од нив се уплашиле и го нападнале огледалото и други пак почнале да му се умилкуваат.

Погледнете…