Магазин

Видео: Зошто лавот е Крал на животните?

Видео: Зошто лавот е Крал на животните?

Посетител на кенискиот Национален резерват „Самбуру“ бил сведок на несекојдневна борба меѓу три млади лава и крокодил.

Лешот на слонот покрај езерото во резерватот било примамливо за околните на кои не им се допаднала идејата да ја делат храната.

Додека му се приближувале на обилниот оброк, три млади лава забележале крокодил, како им се доближува.

Во борбата, крокодилот успеал да подзакачи еден од младите лавови, но иако ја добил првата рунда од борбата, сепак не успеа да се одбрани од нападите.

Sukob, foto 1

Sukob, foto 2

Sukob, foto 3

Sukob, foto 4