Магазин

Викенд на детскиот фестивал „Поточиња 2016“

Викенд на детскиот фестивал „Поточиња 2016“
Викенд на детскиот фестивал „Поточиња 2016“

Петнаесет нови детски песни ќе понуди 13. издание на Детскиот фестивал „Поточиња“ што ќе се одржи викендов во Македонската опера и балет.

Организаторот на фестивалот „Пеп продукција“ најавува дека сцената на МОБ ќе блесне во волшебен сјај подготвена за детска забава.

Термините за претставите се 11, 13 и 19 часот во текот на двата дена.

Водител на фестивалот во маската на нотата „Поки“ ќе биде актерот Мартин Јордановски.