Спорт

Викендов ќе се делат медалите во Вардар јуниор лигата

Викендов ќе се делат медалите во Вардар јуниор лигата

Во големата сала во СЦ „Јане Сандански” ќе се играат финалните натпревари, а во малата сала мечевите за бронзените медали.

Во зависност од генерацијата ќе се игра двапати по 15, 20 или 25 минути. Единствено родените 1998/99 ќе играат 2х30 минути.

Во случај на нерешен резултат ќе се играат продолженија од 2х5 минути.

Влезот е слободен за сите натпревари.

Сабота, 28 мај – СЦ „Јане Сандански” – голема сала – ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ

13 ч. Академија 1 – Кастратовиќ Вардар 2002 (генерација 2002/2003, женски)
14,30 ч. Академија 1 – ГРК Гостивар Вардар (2004/2005, машки)
16 ч. Урдаревски – Академија 3 (2000/2001, машки)
18 ч. Академија 1 – Општина К.Вода Вардар (2004/2005, женски)

19,15 ч. Церемонија на доделување медали

СЦ „Јане Сандански” – мечеви за 3 место

13,30 ч. Академија 2 – Ново Лисиче Вардар (2004/2005, женски)
14,45 ч. Урдаревски Вардар – Бисинов (2002/2003, машки)
16,30 ч. Академија 3 – Академија 2 (2004/2005, машки)
17,45 ч. Академија 2 – Ново Лисиче Вардар (2002/2003, женски)

18,15 Церемонија на доделување медали

Недела, 29 мај – СЦ „Јане Сандански” – голема сала – ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ

12 ч. Кале Вардар – Преспа Вардар (2002/2003, машки)
13,30 ч. Академија 2 – Академија 1 (1998/1999, женски)
15,30 ч. Велчево Вардар – Филип Вардар (2000/2001, женски)
17 ч. Академија 2 – Шампион (1998/1999, машки)

СЦ „Јане Сандански” – мечеви за 3 место

12,30 ч. Бисинов Вардар – Илинден Вардар (2000/2001, машки)
14 ч. Академија 2 – Кузман (2000/2001, женски)

Генерација 2006/2009 машки и женски, финале Ф4

15,30 Академија 2 – Академија 3
15,45 Општина К.Вода Вардар 1 – Академија 1
16 ч. Ѓорче Петров Вардар – Општина К.Вода Вардар 2
16,15 Академија 1 – Академија 3
16,30 Општина К.Вода Вардар 1 – Општина К.Вода Вардар 2
16,45 Ѓорче Петров Вардар – Академија 2