Спорт

Викендов завршница на Вардар јуниор лигата

Викендов завршница на Вардар јуниор лигата
Викендов завршница на Вардар јуниор лигата
Во два дена во двете сали во СЦ „Јане Сандански” викендов ќе се одржи завршницата на Вардар јуниор лигата каде ќе бидат познати победниците во неколку старосни категори.

Во големата сала во СЦ „Јане Сандански” ќе се играат финалните натпревари, а во малата сала мечевите за бронзените медали.
Во зависност од генерацијата ќе се играа двапати по 15, 20 или 25 минути. Единствено родените 1998/99 ќе играат 2х30 минути.
Во случај на нерешен резултат ќе се играат продолженија од 2х5 минути.

Влезот е слободен за сите натпоревари

Сабота, 28 мај
СЦ „Јане Сандански” – голема сала – ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ

13 ч. Академија 1 – Кастратовиќ Вардар 2002 (генерација 2002/2003, женски)
14,30 ч. Академија 1 – ГРК Гостивар Вардар (2004/2005, машки)
16 ч. Урдаревски – Академија 3 (2000/2001, машки)
18 ч. Академија 1 – Општина К.Вода Вардар (2004/2005, женски)

19,15 ч. Церемонија на доделување медали

СЦ „Јане Сандански” – мечеви за 3 место
13,30 ч. Академија 2 – Ново Лисиче Вардар (2004/2005, женски)
14,45 ч. Урдаревски Вардар – Бисинов (2002/2003, машки)
16,30 ч. Академија 3 – Академија 2 (2004/2005, машки)
17,45 ч. Академија 2 – Ново Лисиче Вардар (2002/2003, женски)

18,15 Церемонија на доделување медали

Недела, 29 мај
СЦ „Јане Сандански” – голема сала – ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ
12 ч. Кале Вардар – Преспа Вардар (2002/2003, машки)
13,30 ч. Академија 2 – Академија 1 (1998/1999, женски)
15,30 ч. Велчево Вардар – Филип Вардар (2000/2001, женски)
17 ч. Академија 2 – Шампион (1998/1999, машки)

СЦ „Јане Сандански” – мечеви за 3 место
12,30 ч. Бисинов Вардар – Илинден Вардар (2000/2001, машки)
14 ч. Академија 2 – Кузман (2000/2001, женски)

Генерација 2006/2009 машки и женски, финале Ф4
15,30 Академија 2 – Академија 3
15,45 Општина К.Вода Вардар 1 – Академија 1
16 ч. Ѓорче Петров Вардар – Општина К.Вода Вардар 2
16,15 Академија 1 – Академија 3
16,30 Општина К.Вода Вардар 1 – Општина К.Вода Вардар 2
16,45 Ѓорче Петров Вардар – Академија 2