четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Викендов ќе се одржи Третиот Скопски цветен фестивал

cveten_festivallll

Поврзани вести

На 14 и 15 мај оваа година се одржува Третиот Скопски цветен фестивал во Градски парк Скопје.

Фестивалот има ревијален карактер а идејата е да прерасне во традиционален и интернационален. Фестивалот започнува со цветно дефиле од деца и ученици во нижите одделенија и велосипедисти од неколку велосипедски здруженија, а во двата фестивалски дена се одржуваат креативни работилници за сите возрасти, арт галерии, рекреативни активности на отворено и многу забава, уметност и дружење на сите љубители на цвеќето и природата.

cvekjeeee (1)

Покровител на фестивалот е Градоначалникот на Град Скопје а организатор  е ЈП Паркови и зеленило -Скопје.

Најчитани вести