Македонија

Викендов почнува зимското сметање на времето

Викендов почнува зимското сметање на времето
Сабота спроти недела во 3 часот по полноќ со поместување на стрелките еден час назад почнува зимското сметање на времето.

Времето во 3 часот ќе се смета за 2 часот, соопшти Бирото за метрологија при Министерството за економија.