Македонија

Викендов подобрување на времето

Викендов подобрување на времето

Викендов ќе донесе „подобрување“ на времето. Според најавите од метеоролозите и во сабота и во недела ќе биде претежно сончево.

Ќе дува слаб ветер, во сабота северен, а во недела јужен.

Минималната температура низ котлините ќе има вредност од -5°С до -1°С во сабота, додека недела ќе биде постудена наутро за околи 2°С во однос на сабота.

Максималната температура во ќе има вредности од 5°С до 7°С во котлините од северниот и западниот крај, и до 9°С на југоисток. Недела во однос на сабота ќе биде потопла преку ден за 2 до 3 °С.