недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Викендов во повеќе општини ќе се прска против комарци

prskanje-komarci-520x314

Последни вести

Престојниот викенд ќе се изврши авио третирање со широкопојасен инсектицид за третирање на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција) .

Како што информираат од Мистерството за транспорт и врски, престојното прскање на комарци ќе биде извршено во:

  • Општина Охрид за вкупна површина од 1500 ха – едно прскање на 16.05.2015 година
  • Општина Дорјан за вкупна површина од 1000 ха – едно прскање на 16.05.2015 година
  • Општина Крушево за вкупна површина од 750 ха – едно прскање на 17.05.2015 година
  • Општина Ресен за вкупна површина од 1000 ха – едно прскање на 17.05.2015 година
  • Општина Чешиново-Облешево за вкупна површина од 900 ха – едно прскање на 17.05.2015 година
  • Општина Берово за вкупна површина од 850 ха – едно прскање на 17.05.2015 година

Со дезинсекцијата ќе биде третирана вкупна површина од 6000 хектари,  со  високо квалитетен инсектицид кој се употребува во овој период од годината.

Најчитани вести