Свет

Википедија забранува цитирање на Дејли мејл

Википедија забранува цитирање на Дејли мејл

Во образложение се вели дека станува збор за медиум што има лоша репутација бидејќи не ги проверува фактите, се занимава со сензационализам и фабрикува информации.

На соработниците кои креираат содржина за онлајн енциклопедијата им е испратено упатство во кои стои дека наместо информации од Дејли мејл во иднина да користат доверливи извори.