Свет

Вирусот Зика пристигна во Кина

Вирусот Зика пристигна во Кина

Како што објави националната Комисија за здравство, пациентот брзо заздравува.

Инфицираниот маж е на возраст од 34 години и бил лекуван во Венецуела на 28 јануари пред да се врати во Кина на 5 февруари. Вчера било констатирано дека е носител на вирусот и веднаш е хоспитализиран, јавија кинески медиуми.