понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 14

„Вистина.мк“: Пазарски калкулации на Заев- Можам да ги потврдам сите шифрирани пораки?!

zaev-verusevski

Последни вести

Човекот кој во последните негови објавени бомби вели дека ќе го расчисти секое калкулирање на  политичка сцена и дека не е волшебник, очигледно сам си рипна во уста, пишува Вистина.мк.

Порталот пишува дека народната поговорка вели „Прво скокни па кажи оп“, а Заев со последните ТВ гостувања  сам се демантираше себе.

– Доставува материјали, но и самиот ги толкува. На првата негова објавена „бомба“ тврдеше едно, на втората друго, а со секоја нова бомба очигледно недокажан и нереализиран на слабите митинзи на неговата партија желен за публицитет ги живее своите 5 минути „згасната слава“ и ја пее својата  песна на „жална кукавичка политичка  песна“, пишува Вистина.мк .

Заев се повикува на решавање на политичка сцена, но тврди дека решение на ваквите состојби кои се обидува да ги креира и да ги нарече забегани, се според него избори, но повторно се побива и вика дека  само решение од надвор , помош од надвор ќе ја реши состојбата која тој се обидува да ја наметне.

„Не мора да биде наше автентично, меѓународна заедница мора да се вклучи во решавање на нашиот проблем “, тврди лидерот на опозицијата.

– Контурите на решенијата мора да ви ги каже некој од надовор, но граѓаните ќе го дадат својот последен збор, потенцира Заев. Додавајќи дека арбитер треба да застане на страна на опозицијата и да и помогне да дојде на власт која сака да ја постигне со арбитража која ќе го суди за нешто за кое е свесен дека ќе заврши на суд. „ПРВИ МОРА ДА ОДГОВОРААТ ПОЛИТИЧАРИТЕ, А ЗАЕВ Е КРИВ И  ЌЕ ОДГОВАРА“, изјавувајќи дека нема правен систем во Македонија, пишува порталот.

Најчитани вести