четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Вистината за станбениот кредит на Манда

Здружението на банкарски клиенти Ефектива се огласи со соопштение во кое се наведува дека станбениот кредит во швајцарски франци на неодамна починатиот актер Милорад Мандиќ Манда е веќе отплатен, пишува српски „Пулс“.

manda-nova

Поврзани вести

Здружението на банкарски клиенти Ефектива се огласи со соопштение во кое се наведува дека станбениот кредит во швајцарски франци на неодамна починатиот актер Милорад Мандиќ Манда е веќе отплатен, пишува српски „Пулс“.

Тие велат дека кредитот постои само во евиденцијата на банката, а напорите би требало да се насочат кон укжаување на надлежните за лихварскиот карактер на кредитите во швајцарски франци.

Кредитот на Манда е отплатен, тој веќе не постои, освен во евиденцијата на банката која што на овој начин може да задолжи и неколку наредни поколенија, се заклучува во соопштението на Здружението на банкарските клиенти Ефектива, што е потпишано од претседателот на Здружението Дејан Гавриловиќ.

Славниот српски актер, како што пишува „Пулс“ работел дури на пет работни места за да го обезбеди семејството, односно сопругата Анја и четирите деца и месечно да ја подмири огромната рата за станбениот кредит во швајцарски франци.

Најчитани вести