Македонија

„Виз-ер“ со пет нови летови од септември

„Виз-ер“ со пет нови летови од септември

Најголемата ниско-буџетна авио компанија во Централна и Источна Европа, „Виз-ер“, денеска објави дека на 14 септември 2015 ќе ја отвори својата 21-ва база во Лублин (Полска), со еден нов Airbus A320 со што ќе го зголеми обемот на своите услуги во Полска.

Компанијата е веќе присутна со своите „Виз“ летови во Лублин и ќе биде 6-тата база на „Виз-ер“ во Полска. Новиот авион ќе го зголеми бројот на летови од Лублин на 6, а исто така ќе го зголеми и годишниот капацитет за превоз на патници за 115%. Она што се очекува е и стимулација на локалниот пазар на труд во секторите на авио сообраќајот и туризмот, а истовремено корисниците ќе имаат пристап до повеќе ниско-буџетни летови.

„Виз“ ќе лета на 3 нови дестинации од новата база во Лублин за Брисел Шарлероа, Донкастер Шефилд и Глазгов, почнувајќи од 14 септември со што ќе има 3 нови лета неделно. Бројот на летови од Лублин на веќе познатите дестинации за Лондон Лутин и Осло Торпвил, исто така, ќе се зголеми.

Компанијата објави и нова линија од Вроцлав до Стокхолм Скавста, како и продолжување на линијата од Познан до Милано Бергамо преку целата година, и во двата случаи, почнувајќи од 15 септември 2015.

Како резултат на наброените активности, Wizz Air сега нуди вкупно 113 лета од Полска до  20 земји од седум полски аеродроми. Билетите за новите летови се веќе пуштени во продажба по цена од само 39** полски злоти, а резервација може да се направи на wizzair.com.

 

„ВИЗ-ЕР“ НОВИ РУТИ ОД ЛУБЛИН:

ДестинацијаДенПочнувајќи одЦени од**
Брисел ШарлероаПон, Пет14 СептPLN 39
Донкастер ШефилдВто, Чет, Саб15 СептPLN 79
ГлазговСре, Нед16 СептPLN 79

 


„ВИЗ-ЕР“ ГО ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА ЛЕТОВИ ОД ЛУБЛИН:

 

ДестинацијаНеделни летовиОд
Лондон Лутонод 5 на 715 Септ
Осло Торпод 3 на 421 Дек

 

„ВИЗ-ЕР“ НОВИ РУТИ ОД ВРОЦЛАВ И ПОЗНАН :

РутаДенПочнувајќи одЦена од **
Вроцлав – Стокхолм СкавстаВто, Саб15 СепPLN39
Познан – Милано БергамоВто, Саб15 СепPLN39