понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 28

Вклучени двете трансформаторски станици во Охрид

mepso1-500_thumb_medium380_0

Последни вести

Во 17 часот екипите на Македонскиот електропреносен систем оператор (МЕПСО) завршија со планираните активности и ги вклучија под напон двете трансформаторски станици во Охрид.

– Со тоа на високонапоска страна градот Охрид доби напојување со електрична енергија. Останува операторот на дистрибутивен систем да започне со манипулации и со вклучување на реоните во Охрид, соопшти попладнево МЕПСО

Најчитани вести