понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Вкупно 11 699 граѓани се јавиле за здравствен совет на линијата Ало докторе!

alo-doktore1

Последни вести

Oд 15.09.2014 година, од кога започна да работи  телефонската линија за медицински совет  Aло докторе! се јавиле вкупно 11 699 граѓани од територијата на цела Македонија. Во  изминативе   седум дена од   24.11.2014 година  до  30.11.2014 година со пресек до 22 часот за здравствен совет се јавиле вкупно 857 граѓани.

За здравствен совет се достапни 22 доктори, а јавувањата се од граѓани од  сите градови на  македонија .

На  сите  лица  кои се јавија на телефонската линија  Ало докторе! им е дадена медицинска помош преку здравствен совет и соодветна симптоматска терапија.

Од Министерството за здравство информираат дека најчесто јавувањата на  02/15123 – Ало докторе! се за медицинска помош  со најразлична  симптоматологија, кардиоваскуларни и респираторни симптоми, здравствен совет за најмалите, проблеми со покачена телесна температура, кашлица, настинки  и симптомна болка.

Секој ден од  18 до 22 часот во кол центарот Ало докторе ! за медицински совет се дежурни и достапни   за здравствен  совет директорите на јавните  здравствени установи.

Денес  во  кол центарот на Ало докторе! од 18 до 22 часот ќе биде дежурен проф.др.Игор Кузмановски од клиниката за неврологија. Утре  ќе биде дежурен проф.др.Александар Чапароски  директор на клиниката за неврохирургија, во среда на 03.12.2014 директорот на клиниката за дигестивна хирургија  проф.др.Сашо Караѓозов, на 04.12.2014 др.Соња Кузмановска од институтот за клиничка биохемија, 05.12.2014 година доц.др.Темелковски од клиниката за ортопедски болести. Во сабота на 06.12.2014 година на линијата Ало докторе! дежурен ќе биде проф.др.Ненад Јоксимовиќ  од клиниката за гастроентерохепатологија, а во недела на 07.12.2014 година др.Надица Митревска од универзитетската клиника за радиологија.

Најчитани вести