Македонија,Политика

Владата му го отстапила Ѓунер Исмаил на СДСМ

Владата му го отстапила Ѓунер Исмаил на СДСМ

Од Владата, со посебен договор (спогодба) Ѓунер Исмаил му бил отстапен на СДСМ, пренесува Прес 24.

Вакви договори Владата често прави со останатите државни институции, но вистинска реткост, ако не и преседан е ваков договор да се прави меѓу Владата и политичка партија.

153774

„За 1997, кога е склучена оваа спогодба немаме информации дали оваа пракса  била забранета со закон, што не е случај денеска, кога преминување на функционери од Владата во политичка партија не е дозволено“, пишува Прес 24.