четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 42

Владата на Северен Кипар поднесе оставка

Владата на Северен Кипар е распуштена откако министрите од десноцентристичката Партија за национално единство поднесоа оставки поради несогласување за економската политика.

Владата на Северен Кипар поднесе оставка

Владата на Северен Кипар поднесе оставка

Последни вести

Претседателот на Северен Кипар, Мустафа Аканџи апелира за брзо формирање на нова влада по оставката на владејачката коалиција.

– По оставката на премиерот Омер Калонџу најважно е да се решат внатрешните проблеми и дијалози, кои се во тек, посочи Аканџи.

Владата на Северен Кипар е распуштена откако министрите од десноцентристичката Партија за национално единство поднесоа оставки поради несогласување за економската политика.

Најчитани вести