Свет

Владата на Украина го одобри предлог-буџетот за 2014 година

Владата на Украина го одобри предлог-буџетот за 2014 година

Владата на Украина на денешната седница го одобри предлог-буџетот за 2014 година, соопшти заменик-шефот на администрацијата на претседателот Ирина Акимова, пренесе „РИА Новости“.

Претходно премиерот на Микола Азаров изјави дека постигнатиот договор со Русија за гасот и инвестициитеја спасиле Украина од неликвидност и социјален колапс. Според него, овие решенија ќе овозможат усвојување на буџетот за социјален развој.

„Да, буџетот е одобрен“, рекла Акимова пред новинарите по седницата на Владата , без да ги прецизира параметрите на документот.