сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Владата обесштети над 920 тутунари

ttutnnn

Последни вести

Владата ги обесштети тутунарите од Радовиш, кооперанти на Томи Мик Тобако Радовиш.

Денеска Министерството за финансии на сметките на 920 тутунари од Радовиш префрли 43 милиони и 300 илјади денари за откупениот и неплатен тутун од откупувачот.

Средствата за обесштетувањето се обезбедени преку продажба на запленетиот тутун од Томи Мик Тобако Радовиш.

На тутунарите тутунот им е исплатен по просечна цена за откуп во радовишкиот регион.

Со ова Владата останува доследна поткрепа на земјоделецот и заштитник на неговите права.

Најчитани вести