четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 22

Владата планира зголемено породилно отсуство за мајките кои ќе родат две или повеќе деца

bremenost

Последни вести

Премиерот Груевски на големиот народен собир во Прилеп порача дека СДСМ неможе со креираните и монтираните снимки да го сруши ВМРО-ДПМНЕ.

Тој рече дека народот гледа дека оваа политичка гарнитура се грижи за сите насекаде низ Македонија, и за сите категории граѓани, и постојано и неуморно наоѓа нови решенија за проблемите на народот, нови решенија за покваалитетен живот, порача.

-Еве на пример наскоро Владата планира за мајките: Зголемување на платеното породилно отсуство од работа од сегашните 12 на 15 месеци, значи дополнителни 3 месеци,  за мајките кои ќе родат 2, 3 или повеќе деца одеднаш, со цел да се овозможи мајката да има подолг период за грижа и развој на децата, истакна Груевски.

Тој порача дека Македонија е мудра, граѓаните на Македонија се премногу искусни за да може ваква интрига и вакво деструктивно сценарио да ги сруши нивните вредности и нивната верба и доверба.

-Прилепчани се мудри, работливи, честити луѓе, знаат да препознаат кој колку вреди и кој работи за нивно добро, знаат да направат разлика и го знаат нашиот вистински лик. Нашиот вистински лик се нашите дела и проекти, тоа е нашата борба за Македонија, борба за секое семејство, за секој наш граѓанин. Затоа што нивната судбина е и наша судбина, нивните предизвици се и наши, рече Груевски.

Најчитани вести