Балкан

Владата со помош од 100.000 евра за поплавите во Хрватска

Владата со помош од 100.000 евра за поплавите во Хрватска

Македонската Влада ќе испрати финансиска помош од 100.000 евра за Хрватска, како помош при спарвување со поплавите.
Владата претходно финансиски им излезе во пресрет и на Србија и Босна и Херцеговина, исто така со помош од по 100.000 евра.

Овие балкански државни поради дождовите и надојдените реки се соочија со катастрофални поплави од огромни размери.

 hr