петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 44

Владата во Словенија купува бодликава жица за заштита на границата

Бодликавата жица што треба да попречи пат на мигрантите на најчувствителните делови од зелената граница со Хрватска, Словенија ја купила во Полска.

Владата во Словенија нарачала бодликава жица за заштита на границата

Владата во Словенија нарачала бодликава жица за заштита на границата

Последни вести

Словенечката Влада веќе порачала поголема количина бодликава жица заради евентуална заштита на својата јужна граница со Хрватска ако на неа повторно би имало неконтролиран вез на мигранти и бегалци, објавија словенечки медиуми.

Владата одбива да даде коментар за тоа.

Бодликавата жица што треба да попречи пат на мигрантите на најчувствителните делови од зелената граница со Хрватска, Словенија ја купила во Полска.

Во државата треба да пристигне за неколку дена, тврди љубљанско Дело повикувајќи се на неименувани извори. Весникот наведува дека владините служби не сакаат да ја потврдат таа информација ниту да ја негираат

Најчитани вести