Македонија

Владина делегација ќе им оддаде почит на загинатите бранители кај Карпалак

Владина делегација ќе им оддаде почит на загинатите бранители кај Карпалак
Владина делегација ќе им оддаде почит на загинатите бранители кај Карпалак

Владина делегација предводена од министерот за одбрана Зоран Јолевски денеска ќе положи цвеќе пред спомен-плочата во месноста Карпалак по повод 14 години од загинувањето на македонските бранители.

Делегацијата ќе положи цвеќе и пред комплексот „Карпалак“ во центарот на Прилеп
Делегацијата ќе положи цвеќе и пред комплексот „Карпалак“ во центарот на Прилеп

Делегацијата ќе положи цвеќе и пред комплексот „Карпалак“ во центарот на Прилеп, по што министерот Јолевски ќе има обраќање.

Десетте воени резервисти загинаа на 8 август 2001 година кај месноста Карпалак, на патот Скопје-Тетово, кога конвојот на АРМ беше нападнат од заседа.