Македонија

Владина делегација положи цвеќе пред споменикот на Св.Климент Охридски

Владина делегација положи цвеќе пред споменикот на Св.Климент Охридски

Во рамки на одбележувањето на празникот Св. Климент Охридски, делегација на Владата, во чиј состав беа министрите за култура и за транспорт и врски Елизабета Канческа – Милевска и Миле Јанакиески, заменик министерката за правда Билјана Бришкоска – Бошковски и заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски, положија цвеќе на споменикот Свети Климент Охридски, пред Соборниот храм во Скопје.