ТОП,Македонија

Владина делегација положи свежо цвеќе пред Споменикот на Светите Кирил и Методиј

Владина делегација положи свежо цвеќе пред Споменикот на Светите Кирил и Методиј

По повод 24 Maj – Денот на македонските и сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј, делегација на Владата на Република Македонија положи свежо цвеќе пред Споменикот на Светите Кирил и Методиј кај Камениот мост.

vladina-3

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и делегација на Советот на Град Скопје, положија цвеќиња  пред  Споменикот на браќата на плоштадот Филип Втори.

Polozuvanje cveke Kiril i Metodij 2016 (5)

Цвеќиња положија и делегација од Владата на Република Македонија, делегација од Собранието на Република Македонија, делегации на политички партии, Армијата на Република Македонија, локални самоуправи и здруженија на граѓани.

Polozuvanje cveke Kiril i Metodij 2016 (3)