Крими хроника

Влегол во туѓа куќа и украл 1.500 и златен накит

Влегол во туѓа куќа и украл 1.500 и златен накит

На улица Финска, во Скопје, вчера  непознато лице со употреба на сила го отворил прозорецот и влегол во куќата сопственост на В.П. (55), при што извршил тешка кражба одземајќи паричник во кој имало 1.500 евра и златен накит, причинувајќи материјална штета од околу 420.000 денари.

Полицијата презема мерки за откривање на сторителот.