понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 57

ВМРО-ДПМНЕ: Да се распушти собранието за да се стави крај на кризата

ВМРО-ДПМНЕ апелираа до опозицијата навистина да се потрудат околу настанатата политичка криза. Граѓаните сакаат конечно да заврши кризата во која што СДСМ ја втурна Македонија.

112255896

Поврзани вести

Следува интегрално соопштението од ВМРО-ДПМНЕ:

Поттикнати од вчерашниот собир во организација на СДСМ/Сорос, од нивната празна реторика која ја слушаме десет години наназад, како и од желбата на огромното мнозинство на граѓани кризата наметната од СДСМ да заврши и да се стави крај на политичкото заложништво, конфликтите и деструктивноста, го повикуваме СДСМ уште денес да достави барање до Собранието на Р. Македонија за негово распуштање.

          Доколку СДСМ собере храброст, го повикуваме Претседателот на Собранието г-дин Трајко Вељановски да ја стави таа точка на дневен ред за да биде разгледана и усвоена.

          Граѓаните сакаат конечно да заврши кризата во која што СДСМ ја втурна Македонија.

Најчитани вести