Македонија,Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Деструкцијата на платениците на Сорос е прочитана секаде- следува време на десороизација

Децата, сопругите и најблиските на 40-тината полициски службеници кои беа нападнати и повредени во насилните протести на хулиганите на СДСМ/Сорос пред Владата, треба да знаат дека правдата доаѓа, велат од ВМРО-ДПМНЕ.
Во продолжение следува интегрален текст од соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Семејствата и на останатите полициски службеници повредени при дивеењето на вандалите од таканаречената платеничка револуција, треба да знаат дека правдата ќе ги стигне насилниците.

СДСМ/Сорос две години дивееја уништувајќи се пред себе.

Предизвикаа штети тешки десетици милиони евра, палејќи и демолирајќи се што ќе им се најде во близина.

Бандите на СДСМ/Сорос се надеваа дека со пари и со помош од надвор ќе ја изиграат волјата на народот, ќе се дограбат до власт и ќе продолжат со својот деструктивен поход, минувајќи неказнето.

На 11-ти декември народот им стави крај на ваквите мрачни фантазии на хулиганите на СДСМ/Сорос.

На 11-ти декември, народот им порача дека не сака хулигани и криминалци да ја водат државата, гласајќи за правда и одговорност на оние што дивееја низ државата.

Деструкцијата на платениците на Сорос е прочитана секаде. Следува време на десороизација.