сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 8

ВМРО-ДПМНЕ: Груевски го претстави владиниот нацрт план за примена на препораките

vmro-dpmne-soopstenie

Поврзани вести

Лидерите на главните политички партии се состанаа денес за да ги продолжат дискусиите за точната организација на Владата кој ќе ги подготви изборите, како што е предвидено во шестата точка од договорот од 2 јуни, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Во продолжение Ви го пренесуваме целото соопштение на ВМРО-ДПМНЕ, интегрално:

Во овој контекст, лидерите се договорија да се состанат повторно во деновите што следат.

Претседателот на Владата на Репупблика Македонија г. Никола Груевски го претстави владиниот нацрт план за примена на препораките кои се однесуваат на систематски реформи во облaста на владеење на правото, кои е потребно да се спроведат согласно точката 6 од договорот од 2 јуни.

Најчитани вести