Македонија

ВМРО – ДПМНЕ: Медиумите не може да бидат криви за криминалните досиеја на партиските функционери

севилја - ливерпул (3:3)

Mедиумите не се и не може да бидат криви за криминалните досиеја на партиските функционери, велат од владејачката ВМРО – ДПМНЕ.

Интегрален текст од соопштението на ВМРО – ДПМНЕ:

ВМРО ДПМНЕ ги осудува нападите на СДСМ врз медиумите.

Секоја навредa, клевета или закана кон медиумите е атак врз правото на јавноста да биде информирана. На овој начин СДСМ нема да може да спречи вистината да допре до граѓаните.

Mедиумите не се и не може да бидат криви за криминалните досиеја на партиските функционери.

Затоа и ние и граѓаните прашуваме:

Дали СДСМ за дополнителен заменик министер во МИОА предложи лице со досие од областа на насилниот криминал?

Дали СДСМ за дополнителен заменик министер во МИОА предложи лице кое е осудено со казна затвор од 3 месеци или една година условно доколку не го повтори делото?

Дали медиумите лажат дека имало судски процес во Основниот суд Битола против него?

Дали во тепачката која е предмет на кривичен прогон на едно лице со нож му е пробиено левото белодробно крило?

На овие прашања СДСМ мора да и одговори на јавноста.

Нема бегање од овој одговор. Ако СДСМ не сака да одговори, ќе го чуе одговорот на народот кој е веќе јасен. Тоа го покажуваат сите анкети.

За 147 дена народот на СДСМ ќе им пресуди безусловна казна.