Македонија

ВМРО-ДПМНЕ со огромна поддршка од сестринските партии

ВМРО-ДПМНЕ со огромна поддршка од сестринските партии

Огромна поддршка добива владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ од нејзините сестрински партии од Баварија, но и од Унгарија.

Oчекуваат дека партијата на Груевски ќе ја задржи власта и ќе продолжи со остварувањето на своите политики, особено на добри економски резултати.

За пораките и вестите кои ги носи од Баварија партиската делегација на ВМРО-ДПМНЕ ТВ Нова разговараше со членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николовски, кој беше дел од делегацијата.