среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

ВМРО-ДПМНЕ осудува говор на омраза и повици за насилство

Споделувајќи ја загриженоста на Европската комисија, ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение јавно прашува кој и како им се заканувал на меѓународните преставници во Република Македонија и да се посочи конкретен пример за тоа.

говор

Поврзани вести

ВМРО-ДПМНЕ осудува говор на омраза и повици за насилство, и тоа треба да го направат и сите останати политички чинители. Споделувајќи ги демократските вредности очекуваме допрецизирање и појаснување за таквите наводи со цел надлежните институциите поефикасно да превенираат такви случаи, се наведува во соопштението од Центарот за комуникации на партијата.

Најчитани вести