Македонија

ВМРО – ДПМНЕ: Никој не може да даде одговор каде одеа парите во време на СДСМ

Никој не може да даде одговор каде одеа парите во време на СДСМ. СДСМ во периодот кога беше на власт во светот немаше криза, сите земји бележеа рекорден раст, а Македонија имаше економија со катастрофални стапки на раст. Ова меѓу другото се вели во соопштението што владејачката ВМРО – ДПМНЕ денес го упати во јавноста.

Во продолжение интегрален текст од соопштението на ВМРО – ДПМНЕ:

СДСМ не можат да се помират со фактот дека Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ води успешна економска политика за која потврда даваат и релевантните меѓународни институции како Светска Банка и ММФ.

Ја разбираме потребата на СДСМ да манипулираат со јавноста и да даваат неточни прогнози со години наназад, бидејќи толку ја разбираат економијата. Да знаеа повеќе тогаш ќе направеа барем половина од напредокот кој сега го има државата и тоа во време на светска економска криза.

СДСМ во периодот кога беше на власт во светот немаше криза, сите земји бележеа рекорден раст, а Македонија имаше економија со катастрофални стапки на раст, ништо не се градеше, оставија државен долг од 36,7 отсто, оставија невработеност од скоро 39%, со еден збор очај и безнадежност.

Никој не може да даде одговор каде одеа парите во време на СДСМ.

Денес не само што се градат три нови автопати и стотици локални и регионални патишта, не само што се инвестира во железничка инфраструктура, во болници, училишта, градинки, се субвенционира земјоделството, се обезбедуваат ефтини кредити за малите и средните претпријатија, се зголемуваат плати, пензии, социјална помош, туку сме петта најмалку задолжена земја во Европа. Денес дури и се враќаат долговите кои СДСМ ги направи кога беше на власт.

Ете ова е резултатот од транспарентната и одговорна работа на оваа Влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ која СДСМ не може никако да ја прифати и признае.