вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 61

ВМРО-ДПМНЕ со писмо до Иванов во кое бара да ја преиспита одлуката за помилување

ВМРО-ДПМНЕ испрати писмо до претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во кое бара да ја преиспита одлуката за прекинување на постапките против политичари од власта и од опозицијата и нивни соработници од 13 април 2016 година и да ја разгледа можноста за нејзино повлекување.

Заев да побара укинување на аболицијата за „Глобал“ и да ги врати украдените 8 милиони евра

Заев да побара укинување на аболицијата за „Глобал“ и да ги врати украдените 8 милиони евра

Поврзани вести

– Одлуката директно задира во реформскиот процес започнат со политичкиот договор од 2 јуни 2015, како и Протоколот од 15 јули 2015 и затоа бараме да ја разгледате и во најкус можен рок да донесете одлука за надминување на новонастаната ситуација, се вели во писмото од ВМРО-ДПМНЕ до претседателот Ѓорге Иванов.

Најчитани вести