Македонија,Политика

ВМРО-ДПМНЕ повторно би победиле доколку има парламентарни избори

ВМРО-ДПМНЕ повторно би победиле доколку има парламентарни избори

Според истражувањето на јавното мислење од страна на Институтот „Димитрија Чуповски“, во периодот од 7 до 9 декември 2013 година, доколку се одржат парламентарни избори граѓаните најмногу би гласале за ВМРО-ДПМНЕ, 24,8 отсто. Анкетата покажува дека за  СДСМ би гласале 14.7 отсо,ДУИ 8 отсто,ДПА 4.3 отсто,ГРОМ (на Стевчо Јакимовски) 1.4 отсто,Алијанса за позитивна Македонија 0.4 отсто,Ниедна 15.4 отсто,Друга 5 отсто,Не знам/немам одговор 26 отсто

Истражување на јавното мислење беше спроведено по пат на телефонска анкета на територијата на Македонија врз репрезетнативен примерок од 1 115 испитаници.